: Dusko Mirkovic/Pixsell

Laslo: Ne spominje se preobrazba sela

Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava “Život” upozorila je u utorak da se preobrazba sela i izazovi s time u vezi u javnosti uopće ne spominju, iako su reformski program o obnovi hrvatskog sela prihvatili i Domoljubna koalicija i Most.

Predsjednik Udruge Antun Laslo u priopćenju je podsjetio da su tijekom pregovora velikih koalicija s Mostom, koji je u potpunost preuzeo program Udruge “Život”, prihvaćene gotovo sve točke strategije obnove sela na osnovici Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), kao i da im je, u raspravama oko stvaranja većine u Hrvatskom saboru, dat “najviši prioritet”.

“S političke strane ne može biti ni najmanje nedoumice o obvezama dviju strana u novoj saborskoj većini”, rekao je Laslo, a drži i da “ne bi smjelo biti nedoumica i kad je riječ o dobrohotnom stajalištu sadašnje oporbe spram tih reformi”.

Laslo napominje da mediji gotovo i ne spominju ogromni izazov u preobrazbi sela, “nego pune stupce kandidaturama ministarskih kandidata, od kojih je dobar dio imao debelog udjela u stvaranju današnje katastrofalne situacije”. “Drugi pak, u korist svoje kandidature, iznose ideje poneke parcijalne promjene koja bi koristila uskim vlastitim interesima, sputavala poslovnu svijest seljaka, a selo gurala još dublje u feudalnu ovisnost o velikim igračima”, upozorava Laslo.

“Kada ćemo se već jednom početi baviti ozbiljnim sudbinskim pitanjima poljoprivrede, a ne ispraznim pokazivanjem lažnog paunovog perja”?, pita se Laslo u priopćenju.

Komentiraj