fah

LALOVAC: Rekli smo dosta, nema više lihvarenja!

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je u subotu na SDP-ovom skupu u Dubrovniku da nitko nema pravo na monopol na hrvatsku zastavu i hrvatsko ime, te kako SDP-ovci mašu hrvatskim zastavama, a zastave kojima HDZ maše su konkurentske i  često gledaju samo svoj interes.

“Netko mora čuvati hrvatsku zastavu, a to smo mi. Zastave kojima HDZ maše nisu neprijateljske zastave, one su konkurentske i vrlo često gledaju samo svoj interes”, kazao je Milanović.

Milanović je na stranačkom skupu u Dubrovniku  rekla da je prvi potez njegove Vlade bio ukidanje zakona kojim su se trebali uvesti privatni ovrhovoditelji, jer bi to dovelo do nereda.

 

  • ”Onaj tko je to napravio poslušao je nečiji interes, a mi znamo čiji su interesi da se ovrhe provode brutalno brzo. Netko je poslušao interes dijela banaka i prostor državnog suvereniteta predao privatnicima. Privatizirati se može svašta, ali postoje zadnje linije gdje privatnik koji ima samo financijske interese nema što tražiti. Sljedeći korak je privatna policija, vojska i korak u ponor”, rekao je Milanović. Dodao je  kako je zbog problematike ovrha nastala politička stranka čiji je kandidat dobio veliki broj glasova na posljednjim predsjedničkim izborima.

 

Milanović je rekao i kako je u njegovom mandatu 36 milijardi kuna uloženo u gospodarstvo, od čega je veliki dio uložen u turizam te ustvrdio da ”konkurencija plaši ljude s dolaskom hordi i robova na Prevlaku koji će preplaviti Hrvatsku”.

Na skupu SDP-a je govorio i ministar financija Boris Lalovac koji je istaknuo kako ne želi vidjeti neprijatelja u poslovnim bankama u Hrvatskoj, no da su mu neprihvatljivi stavovi banaka kojima su građani samo statistika.

”To nisu samo statističke brojke, iza svake te brojke stoji građanin sa svojom boli i uništenom mladošću i karijerama. Rekli smo dosta, nema više lihvarenja”, rekao je Lalovac. Spomenuo je i da,  kako je rekao,  ‘postoje priče o dogovoru banaka, HDZ-a i Ustavnog suda’.

”Postoje priče da je pao dogovor i da će sve naše mjere, ako dođu na vlast poništiti”, rekao je Lalovac, ne precizirajući koji su izvori tih priča.  “Nećemo im to dopustiti. Nema lihvarenja, dužničkog ropstva ni ekstra profita na leđima građana”, dodao je.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić rekao je da je vladajuća koalicija  Hrvatsku vratila iz krize te kako mandat završavaju s odličnim rezultatima.

”Naslijedili smo 93 milijarde kuna duga i 10,5 posto minusa. Danas imamo pozitivne rezultate u svim segmentima, od industrije do turizma. Dignuli smo i obnovili turistički sektor, od rješavanja problema Plata, Korčule, Živogošća itd. Spasili smo preko 15 tisuća kreveta koji su obnovljeni i dignuti na višu razinu”, kazao je Grčić.

Na SDP-ov skup u Dubrovniku došao je i dubrovački gradonačelnik, HNS-ov Andro Vlahušić.

Komentiraj