Lalovac: “Premijer je sigurno izgubio snažan oslonac. Primorca na jesen čeka bitka svih bitaka”

Bivši ministar financija Boris Lalovac u srijedu je za ‘Novi dan’ N1 televizije komentirao odlazak Zdravka Marića iz Vlade.

“Iznenadilo je, pogotovo jer je došlo u noćnim satima i došlo je na pola godine. Imate rebalans, sezonu, uvođenje eura, tek smo krenuli u uvođenje eura”, rekao je Lalovac o ostavci Marića.

Dodao je da je sigurno bilo pritisaka na Marića oko toga gdje se kreće i s kim se druži, ali Lalovac smatra da to nije glavni razlog odlaska.

“Šest godina je jako puno na toj funkciji. Apsolutno ga razumijem, možda sam malo i subjektivan, bio sam na toj funkciji, znam kako je to teška funkcija i kako su to teški izazovi”, poručio je i dodao:

“Mislim da neće u politiku, sigurno odlazi u privatni sektor za 2, 3, 4 puta veću plaću. Ministri koji su bili ispod njega su otišli na veću plaću, sigurno to utječe na čovjeka. Sigurno ide u privatni sektor ili neke međunarodne financijske institucije, sigurno će dobro nastaviti karijeru. To je težak resor, on je vrlo korektno komunicirao s oporbom, nije mu bilo lako, ali sada će biti puno teže novom ministru. Imate dugove u zdravstvu, mirovine, pritisak kako osigurati plin… Mislim da će za mladog čovjeka koji nikad nije bio na izvršnoj funkciji ovo biti izazov. Jedno je sveučilišna diploma, a drugo je ući u bitku svih bitaka na jesen. Premijer je sigurno izgubio snažan oslonac”.

Lalovac smatra da je Marić za svog nasljednika postavio vrlo visoku ljestvicu. “Bojim se da je neće uspjeti preskočiti”, rekao je Lalovca i dodao da se nada da će biti sve dobro, ali da su cipele u koje ulazi Primorac izuzetno teške. “On nema sto dana, nema ni deset jer rebalans mora biti spreman za jesen”, poručio je Lalovac o onome što čeka novog ministra.

“Sav taj tajming je misteriozan, to daje novu dimenziju priči. Ali ja se bavim financijama, ne ulazim u njegov osobni život”, zaključio je Lalovac o Mariću.

Komentiraj