Nakon što je Švedska izbacila Italiju i izborila plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, postalo je jasno kako će hrvatska reprezentaciju na ždrijebu skupina SP-a biti u drugoj jakosnoj skupini, izvještava HRT.

Hrvatskoj je za skok iz trećeg u drugi bubanj trebao kiks Švicarske, Italije ili Perua.

Švicarci su izborili World Cup protiv Sjeverne Irske, dok Peru očekuje uzvrat kod kuće protiv Novog Zelanda nakon 0:0 iz prve utakmice i teško je vjerovati da će ispustiti takvu priliku. Međutim, za iznenađenje se pobrinula Švedska koje je izbacila Azzurre te tako pomogla i nama. Šveđani su u prvom susretu na svom travnjaku slavili 1:0, a potom sinoć u Milanu obranili rezultat 0:0.

Za razliku od prijašnjih prvenstava kada su reprezentacije u drugom, trećem i četvrtom bubnju bile razvrstane na temelju geografske pripadnosti, u nadolazećem ždrijebu sve će jakosne skupine biti formirane na temelju FIFA-ine ljestvice reprezentacija objavljene 16. listopada.

Prema FIFA-inoj ljestvici nositelji u ždrijebu bit će domaćin Rusija, te Brazil, Belgija, Njemačka, Poljska, Portugal, Francuska i Argentina. Hrvatska se ulaskom u drugi ‘šešir’ pridružila reprezentacijama Meksika, Engleske, Španjolske, Urugvaja, Kolumbije i Švicarske protiv kojih neće moći igrati u skupini.

Ždrijeb skupina održat će se 1. prosinca u Kongresnoj palači Kremlj u Moskvi, a SP je na rasporedu od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine.

SP je dosada osiguralo 29 reprezentacija. Rusija je domaćin, a dosad su vizu izborili Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Meksiko, Panama, Kostarika, Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska, Portugal, Maroko, Tunis, Senegal, Nigerija, Egipat, Švicarska, Hrvatska i Švedska.

JAKOSNE SKUPINE PREMA SADAŠNJOJ LJESTVICI FIFA-e

PRVA JAKOSNA SKUPINA: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francuska
DRUGA JAKOSNA SKUPINA: Španjolska, Peru ? Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, HRVATSKA
TREĆA JAKOSNA SKUPINA: Danska ? Island, Kostarika, Švedska, Irska ? Tunis, Egipat, Senegal, Iran
ČETVRTA JAKOSNA SKUPINA: Srbija, Nigerija, Australija ?, Honduras ?, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Novi Zeland ?

Komentiraj