Lakersi sezonu počinju bez navijača na tribinama

NBA prvaci Los Angeles Lakers će novu sezonu koja počinje 22. prosinca, dočekati bez navijača na tribinama u Staples centru te da će, kako se sezona bude odvijala, procijeniti je li moguć povratak gledatelja.

Los Angeles Clippers, koji također igraju u Staples Centru, nisu još objavili plan za navijače za nadolazeću sezonu, ali se očekuje da će zauzeti isto stajalište.

Lakersi su objasnili da su svoju odluku donijeli u savjetovanju s političkim vodstvom države Kalifornija kao i s lokalnim zdravstvenim djelatnicima.

Službeno stajalište momčadi je da se utakmice igraju bez navijača “do daljnjega”.

“Zdravlje i sigurnost naših navijača, igrača, članova osoblja i cijele zajednice su naš prioritet i nastavit ćemo surađivati sa saveznim i lokalnim dužnosnicima kako bi došli do plana da sigurno vratimo navijače u Staples Centar u skladu s lokalnim, državim i NBA smjernicima”, navodi se u priopćenju Lakersa.

NBA je ovaj tjedan objavila da sezona počinje 22. prosinca i da će brojati 72 utakmice, deset manje nego inače. NBA sezona inače uobičajeno počinje u listopadu no ove je godine zbog pandemije koronavirusa sezona najprije prekinuta u ožujku i nastavljena je krajem srpnja u “balonu” pored Orlanda, a završena početkom listopada. Lakersi zbog strogih sanitarnih mjera također nisu imali doček navijača kao ni pobjedničku paradu.

Komentiraj