LADO i ŚLĄSK: Hrvatski i poljski folklorni ansambl zajedno u Slavonskom Brodu

U srijedu u 19:30 sati ansambl LADO održat će drugi ovogodišnji susret s umjetnicima poljskog folklornog ansambla ŚLĄSK u Kazališno-koncertnoj dvorani ‘Ivana Brlić-Mažuranić’ u Slavonskom Brodu.

Cjelovečernji koncert otvorti će Ansambl LADO koreografijom Zvonimira Ljevakovića Prigorski plesovi nakon čega pozornicu prepušta umjetnicima iz Poljske koji će slavonsku publiku upoznati s folklornim plesovima i pjesmama iz svoje zemlje.

“Iznimno nas veseli suradnja s kolegama profesionalcima iz ansambla ŚLĄSK, kao i činjenica da je koncert u Slavonskom Brodu drugi zajednički nastup ova dva nacionalna ansambla u godinu dana. Ovakvi zajednički koncerti poseban su doživljaj ne samo za  publiku već i za umjetnike”, rekao je umjetnički voditelj Ansambla LADO Krunoslav Šokac.

Ansambl LADO

Program se održava u sklopu projekta FOLK_ Like it – najnovijeg projekta jedne od najvećih poljskih kulturnih institucija – Ansambla pjesama i plesa Stanisława Hadyne ‘ŚLĄSK’ u sklopu kojeg će ansambl ŚLĄSK održati koncerte u Srbiji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Slovačkoj, a koji će se kombinirati s nastupima ansambala iz zemalja partnera projekta. Ovo je nastavak izvrsnih odnosa između nacionalnih kulturnih institucija razrađenih u prijašnjim obrazovnim i umjetničkim pothvatima i zasigurno će u budućnosti pridonijeti razvoju programa kulturne razmjene.

Ulaz na koncert moguć je uz predočenje EU digitalne COVID potvrde. Koncert će pratiti i izložba poljskih narodnih nošnji koje će se moći razgledati u foajeu Dvorane.

Posljednji godišnji plesni koncert Ansambla LADO bit će zatvorenog tipa, a održat će se krajem studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

LADO u prosincu očekuju koncerti u okviru manifestacije Advent u Zagrebu. Program nazvan Advent u Ladu održavat će se u dvorani Ansambla LADO u periodu od 1. do 18. prosinca kada će Ladovi umjetnici održavati plesne i božićne koncerte.

Komentiraj