Legendarni hrvatski vratar Dražen Ladić u četvrtk je gostovao u ‘Pressingu’ Petra Štefanića na N1 televiziji, gdje je komentirao stanje u hrvatskom nogometu.

Ladić je rekao kako su Darijo Šimić, Tomislav Šokota, Igor Bišćan i Silvijo Marić pokušali riješiti probleme u HNS-u, ali su odustali kada su zaključili da je daljnja bitka uzaludna, dodajući da su išli do granice do koje se može ići. Ističe i kako podržava borbu protiv loše situacije u hrvatskom nogometu.

“Ima puno stvari koje čine takvo loše stanje u nogometu, a koje su usko povezane. Nije to došlo preko noći, to traje 10-15 godina, a ovo sad je sve posljedica toga. Što vrijeme više odmiče – postaje sve gore”, smatra Ladić.

Upitan je li Ante Čačić dobar ili loš izbornik, Ladićodgovara: “Niti je bolji niti lošiji od nekolicine prethodnih izbornika. Ne mislim da su bili loši izbornici, ali sve ovo što se događa oko nogometa ne ide im u prilog. Kad su bili i Štimac, i Bilić i Čačić ispočetka je sve bilo kako treba, a onda nastaju problemi. Niti jedan od njih nije imao problema ispočetka, ali kasnije su došli”.

Ladić vjeruje kako će se Hrvatska uspjeti plasirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji sljedeće godine. Bivši vratar protiv je regionalne lige, zbog nereda za koje vjeruje da bi obilježili početak takve lige, te ne vjeruje da bi ona donijela neke koristi ni BiH ni Srbiji.

Komentiraj