LAČNI FRANZ: Ostani tam, kjer si na svoji strani nagajivega nasmeha

Dana 13. travnja 1986. godine slovenska izdavačka kuća Helidon objavila je 5. studijski album grupe Lačni Franz pod nazivom “Na svoji strani”. Već prve dvije kompozicije na A strani (‘Naj Ti Poljub Nariše Ustnice’ i ‘Na Svoji Strani’) postale su jedni od najvećih hitove te grupe.

Povodom toga je pričao Zoran Predin, zaštitni znak i pjevač grupe: “Prvi put u životu dobili smo i nešto novca. Onda smo se toga zasitili i opet smo poželjeli postati jugoslovenska grupa, a to je najlakše bilo napraviti u zagrebačkom studiju “Smolec” koji je u to doba bio jako popularan zbog velikog uspjeha Plavog orkestra.

Dok smo tamo radili puno smo se slikali, davali intervjue za radio i u jednom potezu opet smo bili pred očima javnosti. Svi iz grupe bacili smo se na producentski posao i dopalo nam se, ali kada je trebalo miksati već smo bili umorni. Na kraju smo prepustili snimatelju Draganu Čačinoviću da sve to sam poslaže i ja sam jako zadovoljan. Ali, zanimljivo je da nijednu ploču nismo sa toliko spotova predstavili. Ali, pošto je ploča snimljena u decembru, a pojavila se sa tako velikim zakašnjenjem, svi spotovi su prohujali i vjerovatno bi prodajni efekat bio veći da je ploča izašla na vrijeme. Mislim da je naš status zaslužan za podršku urednika tih emisija. Mi nikoga ne možemo ugrozit; ne smetamo. Zbog te pozicije stvarno smo se često pojavljivali na televiziji.”

 

Komentiraj