LACKOVIĆ Za sad ostaje s DP-om, a kasnije će oformiti ‘bratski Klub’

Autor:

05.04.2021., Djurdjevac -  Predstavljeni kandidati za duznosnike iz redova pripadnika nezavisne platforme Koprivnicko-krizevacke zupanije na lokalnim izborima 2021. godine, Predvodi ih Zeljko Lackovic nezavisni kandidat za zupana Koprivnicko-krizevacke zupanije, a koji uziva veliku potporu nezavisnih kandidata, prije svega Maria Rajna gradonacelnika Krizevaca, ali i Hrvoja Jancija, gradonacelnika Djurdjevca.  "n Photo:Damir Spehar/PIXSELL

Damir Spehar/PIXSELL

Nezavisni Željko Lacković izabran u Hrvatski sabor na listi Domovinskog pokreta (DP) demantirao je u četvrtak, uoči konstituirajuće sjednice, medijske napise da se odvojio od DP-a i da neće djelovati unutar njihova kluba, no ipak je najavio osnivanje novog, ‘bratskog kluba’.

“Netočno. Djelujem unutar kluba DP-a, a u idućem razdoblju oformit ćemo ‘bratski klub’ radi lakšeg administriranja poslova na suradnji s nezavisnim gradonačelnicima i načelnicima, kojih je 133 u RH i imaju probleme vertikalne suradnje sa Saborom i izvršnom vlasti”, poručio je Lacković za Hinu.

Oko osnivanja tog “bratskog kluba” razgovara se sa zastupnicima iz većine koji još nemaju svoj klub, dodao je.

DP SE UBRZANO RASIPA Lacković formira klub s Vučemilović i Štromarom?

A to bi onda moglo biti za sada s Vesnom Vučemilović, zastupnicom koja je dala podršku Andreju Plenkoviću kao mandataru za sastavljanje nove Vlade s Domovinskim pokretom zbog čega je izbačena iz Hrvatskih suverenista i Predragom Štromarom iz HNS-a, ako se ne pridruži HSLS-u.

Lacković je osvojio mandat na listi DP-a kao nezavisni kandidat u četvrtoj izbornoj jedinici.

S njim je u toj jedinici drugi mandat osvojio i zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić.

DP je već izbacio Josipa Jurčevića jer nije dao podršku Plenkoviću kao mandataru, a Mislav Kolakušić (Pravo i pravda), koji je također na njihovoj listi osvojio mandat, odmah se distancirao od njih, a u Saboru je dao ostavku zbog natjecanja na europskim izborima za ponovni ulazak u Europski parlament.

IPAK NIJE GOTOVO? Još nisu ni krenuli Bartulica već oponira Plenkoviću

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.