Laburisti na izbore izlaze samostalno

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjedništvo Hrvatskih laburista – Stranke rada u petak je izvijestilo kako su na izvanrednoj sjednici odlučili da će ta stranka na predstojeće parlamentarne izbore izaći samostalno jer su zaključili da je pokušaj okupljanja ljevice besmislen.

Nakon razgovora s više od 30 stranka lijeve političke orijentacije i iscrpljujućih pregovora, odlučili smo prekinuti pregovore sa svima i na izbore idemo samostalno jer želimo potvrditi svoju poziciju na terenu i postaviti nove temelje za dolazeće lokalne izbore, poručuju Laburisti u priopćenju.

“Dali smo sve od sebe…doista smo željeli napraviti koaliciju, popuštali smo, vraćali se za stol, mirili nepomirljive, rukovali se…, ali više nema smisla. Nemoguća je situacija kad vam ultimatume postavlja predsjednik stranke kojem članstvo još čine punica, školski kolega i dvoje susjeda. Ili stranka koja ne zna tko je vodi. Namjerno ovako govorim jer želim ‘zapaliti’ tu ljevicu i natjerati ih da progledaju”, rekao je predsjednik Hrvatskih laburista Tomislav Končevski.

Ocijenio je i da je SDP prodao ljevicu za fotelje. “Očito je kako na ljevici ima prostora za rad, no mi tražimo partnere kojima rad na terenu nije mrzak, a ne foteljaše početnike”, dodao je.

Končevski ističe i kako Laburisti izlaze na izbore samostalno s tri cilja: stranka želi potvrditi svoju poziciju na terenu, postaviti nove temelje za dolazeće lokalne izbore i jasno pokazati lijevim biračima kako su jedina preostala stranka koja će se boriti za radne obitelji.Podsjeća i da su Laburisti pokrenuli inicijativu za samoraspuštanje Sabora, jer nemoguće situacije valja odrezati. “Laburisti nisu oko toga puno razmišljali. I zato sad idemo na izbore. Samostalno.”, zaključio je Končevski.

Komentiraj