U službi bivšeg američkog predsjednika Georgea H. W. Busha nedugo nakon suprugine smrti, mladi labrador Sully treniran za pomoć ratnim veteranima, otpratio je u ponedjeljak svog gospodara do Washingtona.

Labrador boje pijeska imao je ogrlicu u boji američke zastave dok je pratio gazdin lijes u predsjedničkom zrakoplovu, Air Force Oneu koji je posudio Donald Trump.

“Zadatak obavljen”, piše ispod fotografije psa koji leži pokraj Busheva lijesa.

Sully je dobio ime po pilotu linijskog zrakoplova Chesleyu “Sullyu” Sullenbergeru III, koji je prisilno sletio na rijeku Hudson u New Yorku 2009. i za njega je mirovina još daleka.

Uvježban da bude društvo, smiruje bivše ranjene borce i one s psihološkim tegobama, on će se vratiti u vojnu bolnicu Walter Reed blizu Washingtona.

“Taj pas će jako nedostajati cijeloj našoj obitelji, ali tješimo se da će unijeti jednako puno radosti u Walter Reed kao i 41. predsjedniku”, napisao je sin preminuloga, 43. predsjednik George W. Bush na Instagramu. Za tu poruku je u ponedjeljak ujutro dobio 250.000 lajkova.

Sully je imao dvije godine kada je u lipnju stupio u službu Georgea H. W. Busha, bivšeg vojnog pilota američke mornarice, nakon što je supruga Barbara Bush preminula u travnju.

Labrador “je bio izabran kao podrška i društvo bivšem predsjedniku u svakodnevnim aktivnostima”, napisala je organizacija koja je dresirala psa, America’s VetDogs.

Nakon državnog pogreba u Washingtonu, posmrtni ostaci Georgea H. W. Busha će biti prebačeni u srijedu u Houston gdje će biti pokopan.

Komentiraj