Dvojica muškaraca uhićeni ovaj tjedan u južnom predgrađu Pariza, nakon otkrića eksploziva TATP u stanu, željela su izvesti bombaški napad, no još nisu odlučili gdje, rekao je u nedjelju pariški tužitelj.

“Njihov plan bila je izrada bombe za napad”, rekao je Francois Molins na konferenciji za novinare, nakon uhićenja dvojice muškaraca, vlasnika stana u dobi od 36 godina i njegova poznanika u dobi od 37 godina, poznatog tajnim službama po tome da je “radikaliziran”.

“U ovoj fazi nije otkriven nikakav konkretan plan iako je jedan od njih priznao da su razmišljali o napadu na vojnike operacije Sentinelle”, raspoređene od terorističkih napada 2015. Oni su već bili meta terorističkih napada šest puta i neki su pritom ozlijeđeni.

U stanu u Villejuif pronađeno je 105 grama TATP-a, kao i litre proizvoda za njegovu proizvodnju, dovoljne za oko 3 do 4 kilograma eksploziva, rekao je tužitelj.

Komentiraj

PREKOEPA/YOAN VALAT
Podijeli objavu
Prethodni članakHNL Dinamo s 3:2 slavio protiv Rudeša
Sljedeći članakUgašen požar blizu Skradina
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.