LA Lakersi se nadaju da će Howard igrati u Orlandu

Los Angeles Lakers se nadaju da će njihov igrač Dwight Howard igrati u Orlandu gdje će se krajem srpnja nastaviti NBA sezona.

Howard, njegov suigrač Avery Bradley i igrač Brooklyna Kyre Irving nedavno su izrazili zabrinutost zbog nastavka sezone u trenutku dok su SAD zahvaćene prosvjedima zbog rasizma i policijske brutalnosti nad Afroamerikancima, poslije smrti Georgea Floyda 25. svibnja.

Prema pisanju “Los Angeles Timesa” Lakersi ipak očekuju da će Howard igrati na završnici kada se sezona nastavi 30. srpnja u kompleksu Disney Wolrd u Orlandu. Howard je izjavio da bi nastavak sezone mogao odvući pozornost s pokreta “Black Lives Matter”, ali nije jasno iznio svoju namjeru želi li ili ne propustiti natjecanje.

“Košarka ili vrijeme za zabavu nam u ovom trenutku nisu potrebni, to bi samo bilo odvlačenje pozornosti”, rekao je nedavno Howard za CNN.

“Mnogi košarkaši se boje iskazati svoje stajalište u i zabrinutost i nastavljaju  raditi ono što veruju da moraju raditi. Ako netko od nas odlućči ne igrati, to nema nikakve veze s pravom drugog košarkaša da igra. Nijednom, nitko od nas nije rekao nekome da ne ide u Orlando”, rekao je Howard.

Trening kampovi trebali bi početi 9. srpnja u Orlandu, a košarkaši imaju rok do 24. lipnja izjasniti se žele li sudjelovati u nastavku sezone.  NBA će prihvatiti kao razlog za odbijnanjem igranja samo medicinske razloge ili bojazan od koronavirusa.

Komentiraj