Tenis
Decoration icon

nick kyrgios

Kyrgios i Tsitsipas žestokim optužbama nastavili ‘rat’ i nakon susreta: “On vas konstantno maltretira, vjerojatno je u školi bio nasilnik”

Autor:

epa10048235 Stefanos Tsitsipas of Greece in action against Nick Kyrgios of Australia during their Men's third round match at the Wimbledon Championships, in Wimbledon, Britain, 02 July 2022.  EPA/KIERAN GALVIN   EDITORIAL USE ONLY

EPA/KIERAN GALVIN

Australac Nick Kyrgios i Grk Stefanos Tsitsipas odigrali su nervozan meč u Wimbledonu. Unatoč naelektriziranoj atmosferi, dvojica su tenisača gledateljima pružili kvalitetan meč u kojem je pobijedio Kyrgios.

Nakon susreta ovi su tenisači nastavili ‘rat’ i van terena uz međusobne optužbe.

Treći set bio je pun tenzija. U  jednom trenutku Grk je pokušao pogoditi Kyrgiosa, što je izazvalo burnu reakciju s tribina. Bez isprike je nastavio dalje, da bi u jednom od narednih gemova i pogodio Australca, na što je publika ponovno negativno reagirala.

Nakon meča, Tsitsipas je bio posebno ljut i razočaran zbog svega što se dogodilo. “Svidjela mi se atmosfera koju smo napravili danas, ali sam ipak razočaran nekim stvarima koje su se dogodile, posebno pošto su se stalno ponavljale. Poslije nekog vremena sve je to teško ignorirati, imao sam osjećaj da sam u nekakvom cirkusu. Meni se sviđa to što je Nick drugačiji i što donosi neku drugu stranu našem sportu i to nije loša stvar, ali nikada do sada se nije ovako ponašao i nije išao do točke u kojoj je to zamorno. Konstantno pričanje, konstantne žalbe… Trebam servirati, a onda slijedi duga pauza tijekom koje se ne igra tenis. On zna da sudac neće promijeniti odluku zbog njegove priče, to je glupo i ne vrijedi o tome ni razmišljati. Frustrirajuće je da se nekome to dopušta”, rekao je grčki tenisač pa nastavio:

“Moram reći da je izbacivanje loptice u publiku bio loš potez s moje strane, nikada mi se ranije do nije dogodilo i ispričao sam se publici. Ne znam što mi je u tim trenucima prolazilo kroz glavu, a hvala Bogu, loptica nikoga nije pogodila. Neću više to nikada napraviti, a nešto se dogodilo što je kreiralo takvo moje ponašanje – nešto na što nisam naviknut. Mislim da bi se ljudi trebali skupiti i popričati o pravilu koje bi spriječilo manipuliranje protivnikom i skretanje pažnje rivala.”

Nakon toga je objasnio i zašto je Kyrgiosa gađao lopticom. “Gađao sam ga lopticom zato što sam želio da prestane to raditi. Ti radiš svoj posao, a s druge strane dolazi buka bez ikakvog razloga. On vas konstantno maltretira, vjerojatno je u školi bio nasilnik. Ja ne volim takve ljude, on ima dobre karakterne crte, ali ima i veoma zlu stranu. Osjećate se kao da vas ne poštuje”, rekao je Grk.

S druge strane, Kyrgios je nakon meča rekao da je on bio taj koji je bio žrtva. “Ne znam što reći… Kako sam ja to bio nasilnik prema njemu? On je bio taj koji je mene gađao lopticama, on je bio taj koji je pogodio navijača, a ja nisam napravio ništa. Osim svojih prepirki sa sucem, nisam napravio ništa da uvrijedim protivnika ili mu pokažem nepoštovanje. Vjerovatno bih i ja bio ljut da me neko stalno pobjeđuje, a možda bi trebao smisliti način da me pobijedi na terenu”, rekao je Australac.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.