Kvarner ‘zvijezda’ turističkog sajma u Milanu

Predstavljanje Hrvatske na najznačajnijem turističkom sajmu Italije u Milanu obilježen je velikim interesom za regijom Kvarner. Turistička zajednica Kvarnera je u suradnji s riječkom turističkom zajednicom i Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Milanu organizirala posebnu prezentaciju regije Kvarner s naglaskom na Rijeku kao Europsku prijestonicu kulture u 2020., na kojoj su nazočili najznačajniji talijanski mediji. Štand Kvarnera dio je nacionalnog, hrvatskog štanda, na kojem se predstavlja turistička ponuda cijele regije.

Talijanskim partnerima, novinarima, touroperatorima, predstavnicima iz diplomatskih krugova te ostalim uzvanicima, Kvarner je predstavljen kao regija gdje gosti uživaju u kristalno čistom moru, ekološki očuvanoj i jedinstvenoj prirodi, vrhunskoj gastronomskoj sceni, muzejima i bogatoj kulturnoj baštini, povijesnim gradovima, atraktivnim ribarskim naseljima.

Ovakvom prezentacijom i prisutnošću talijanskih medija osigurane su brojne objave o regiji u najznačajnijim talijanskim medijima čija vrijednost je neprocjenjiva za imidž destinacije.

Tijekom proteklih godina Kvarner je sustavno ulagao u talijansko tržište ciljanim aktivnostima, od oglašavanja u tiskovinama, medijima i na društvenim mrežama, prezentacijama u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Milanu i lokalnim turističkim zajednicama. Nastup i prezentacija na najvećem turističkom sajmu u Italiji, milanskom BIT-u koji se održava od 9. do 11. veljače 2020. godine, nastavak je tih aktivnosti.

Ove godine sajam BIT održava se jubilarni 40. put, a prema informacijama organizatora svake ga godine posjećuje više od 40.000 posjetitelja. Prema broju upita talijanskih posjetitelja na štandu, regija Kvarner Talijanima i dalje ostaje jedna od omiljenih destinacija za odmor.

“Iznimno smo zadovoljni odazivom medija i partnera na prezenzaciji koju smo organizirali u Milanu i na kojoj smo predstavili novosti i razloge zašto bi Talijani trebali posjetiti Kvarner. Sam odaziv dokazuje da vlada dobar imidž i interes za Kvarnerom na talijanskom tržištu koje nam je izuzetno važno i već tradicionalno, dugi niz godina, drži 4 mjesto po udjelu s više od 8% u ukupno ostvarenim dolascima i noćenjima. U posljednje 3 godine, gosti iz Italije ostvaruju stabilan i
stalan porast, a kada govorimo o smještaju, prvi izbor im je boravak u obiteljskom smještaju i kampovima”, rekla je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Komentiraj