KVALIFIKACIJE Pobjede Finske i Srbije, remi Irske

EPA/ANDREJ CUKIC

U kvalifikacijama za SP 2018. nogometaši Finske su u subotu u Tampereu protiv Islanda slavili sa 1-0 i time su ujedno napravili uslugu Hrvatskoj.

Pobjednički gol za Finsku zabio je Alexander Ring u 8. minuti iz slobodnog udarca sa 20 metara. U susretu s malo pravih gol-šansi Island je u 75. minuti ostao sa igračem manje, jer je crveni karton dobio Rurik Gislason.

U skupini I Hrvatska i Island imaju po 13 bodova, ali “vatreni” večeras dočekuju Kosovo i mogli bi se ponovno izdvojiti na vrhu ljestvice. U našoj skupini Ukrajina će večeras ugostiti Tursku, a obje reprezentacije imaju po 11 bodova.

U skupini D Srbija je u Beogradu svladala Moldaviju sa 3-0, a na ruku joj ide i remi Irske, koja je u Gruziji odigrala 1-1. Vodeća Srbija ima 15 bodova, slijedi Irska sa 13, dok Wales i Austrija, koji večeras igraju, imaju po 8 bodova.

Albanija je dobila Lihtenštajn sa 2-0 u skupini G, ali u toj skupini sve je u rukama Španjolske i Italije, i samo je pitanje tko će osvojiti prvo mjesto i direktan plasman na SP, a tko će u dodatne kvalifikacije.

Tko će biti prvi mogao bi odlučiti večerašnji susret u Madridu gdje Španjolska dočekuje Italiju. Obje reprezentacije im

Komentiraj