Kutle Pripuzu: “Većina vaših obaveza odnosi se na otimačinom preuzeti radijski sustav”

Kako se velika većina iskazanih vaših obaveza odnosi na otimačinom preuzeti ‘radijski sustav’, u svemu tome je nezaobilazna Tvoja uloga.” To je rečenica iz prvoga u nizu mailova koje je posrnuli HDZ-ov tajkun Miroslav Kutle od rujna prošle do siječnja ove godine poslao zagrebačkom biznismenu Petru Pripuzu.

Nacional je došao u posjed tih Kutlinih e-mail poruka, u kojima Kutle optužuje Petra Pripuza, i njegovog brata Zorana, da su mu na različite načine oteli niz tvrtki za koje tvrdi da im je i dalje vlasnik, uključujući i niz utjecajnih radijskih postaja. Kutlini mailovi daju naslutiti goleme razmjere svađe Kutle i braće Pripuz o vlasništvu nad, među ostalim, cijelom mrežom najutjecajnijih i najpoznatijih radijskih postaja u Hrvatskoj, predvođenom Narodnim radijem, Antenom, Radijem Dalmacija i brojnim drugim radijskim postajama.

Kutle tvrdi da je još uvijek suvlasnik Radija Dalmacija

Na tu radijsku mrežu, očito, Kutle iz nekog razloga polaže vlasnička prava, premda u javnosti prevladava uvjerenje da ona već odavno nema ništa s hercegovačkim tajkunom koji je od hrvatskog pravosuđa prije dosta godina pobjegao u BiH.

Prvi e-mail koji posjeduje Nacional Kutle je Petru Pripuzu poslao 16. rujna 2020. Kutle piše kako se, “uz opsežnu komunikaciju i u puno navrata, nastojao sastati s Tvojim bratom Zoranom, međutim više nego očito, on to izbjegava”.

Pristao sam na inicijativu vaše strane, da se uključi i oficijelni pregovarač gospodin V.B, međutim unatoč svim našim naporima, vaša strana nije pokazala napredak za postizanje dogovora.”

Na iskazane i uručene moje obračune, Tvoj brat se nije mjesecima očitovao, pa moja strana smatra taj obračun prihvaćenim i relevantnim”, napisao je Kutle u e-mailu.

Kako se velika većina iskazanih vaših obaveza odnosi na otimačinom preuzeti ‘radijski sustav’, u svemu tome je nezaobilazna Tvoja uloga. Naime, prema iskazu pok. M.H i brojnih drugih osoba, baš Ti si bio inicijator otimačine i preuzimanja ‘radijskog sustava’ od vaše strane, a osim toga općepoznata je Tvoja uloga u medijskim projektima.”

Kutle dalje piše kako “još iz doba ‘prijateljsko-kumskih odnosa’ ustroj i funkcioniranje vaše organizacije jako dobro poznajem, pa i činjenicu da se ne može nijedna važna odluka donijeti bez Tvoje suglasnosti i blagoslova”. Zaključuje kako “moja strana opravdano smatra da si Ti solidarno odgovoran za sve obaveze organizacije prezentirane Tvojem bratu Zoranu.”

Iskreno se nadam, da ćeš Ti sa svojim iskustvom i mudrosti, doprinijeti u iznalaženju dogovornog rješenja, te da ćemo izbjeći duge, skupe i neugodne procese”, napisao je Miroslav Kutle.

Čini se da Petar Pripuz nije odgovorio na Kutlin e-mail. U porukama koje mu je Kutle nakon toga prvog e-maila slao do siječnja ove godine, ton komunikacije dramatično se zaoštrava, sve do spominjanja otvorenih likvidacija. Kutlini e-mailovi, ali i dokumentacija koju posjeduje nacional.hr o zapletenim i nejasnim vlasničko-poslovnim odnosima Kutle i braće Pripuz, svjedoče da bi njihovo međusobno razračunavanje moglo uzdrmati velik dio hrvatske javne i gospodarske scene.

‘Zorane Pripuzu, malo sam se uvrijedio kad sam doznao koliko ste mizerno davali za moju likvidaciju… Samo tražim da mi vratite oteto…’

Komentiraj