KUSTIĆ: “Maksimir srušiti i na istom mjestu izgraditi novi stadion”

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić sinoć je, gotujući u posebnoj emisiji HRT-a o prošlogodišnjem dočeku reprezentcije sa Svjetskog prvenstva u Rusiji, govorio i o izgradnji nacionalnog stadiona.

“Mi uopće nismo iskoristili ovaj veliki uspjeh koji smo napravili. Definitivno da smo mi velika sportska nacija, ne samo u nogometu, već i u vaterpolu, košarci, ali nismo riješili ono što je najbitnije, a to je financiranje sporta. Infrastruktura nam je, nažalost nikakva. Prošle godine ušli smo u projekt izgradnje terena što se pokazalo najvećim projektom i to odličnim projektom koji smo uspjeli realizirati”, kaže Kustić.

Dodaje da namjerno izbjegava termin ‘nacionalni’ stadion jer u savezu žele da Hrvatska igra gdje god postoje uvjeti za odigravanje utakmice, bilo kvalifikacijske ili prijateljske.

“Kad je u pitanju Maksimir, ako mene osobno pitate, ja bih srušio Maksimir i na tom istom mjestu napravio novi stadion. Što će biti, odlučit će netko drugi, ali definitvno nam je potreban kvalitetan stadion”, poručio je Kustić i dodao kako je previše novaca uloženo u Maksimir, a nije se dobila nikakva kvaliteta.

“Stadion koji nije natkriven, ne pruža nikakvu sigurnost i mislim da bi bilo puno povoljnije i jeftinije da se Maksimir sruši i na tom istom mjestu napravi novi kvalitetan stadion kakvog grad Zagreb zaslužuje”, zaključio je Kustić.

Komentiraj