Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kustić sat od 48 tisuća kuna nije prijavio u imovinsku karticu

Ovu nedjelju održat će se prijevremeni izbori u Ličko-senjskoj županiji, u kojoj će stanovnici birati nove članove Županijske skupštine. Prema anketama, neizvjesna borba vodit će se između HDZ-ovog kandidata Marijana Kustića i aktualnog župana, i bivšeg HDZ-ovca, Darka Milinovića.

Za Marijana Kustića pojavila se potencijalna nevolja – skupocjeni sat. N1 javlja kako je Kustić vlasnik sata Panerai Luminor GMT, čija je cijena 7.500 dolara, odnosno oko 48.000 kuna, ali ga nije prijavio u imovinskoj kartici. Naime, prema zakonu, dužnosnici su u imovinskoj kartici dužni prijaviti svaku pokretninu vredniju od 30.000 kuna.

Kustić je izjavio da je sat prijavio nakon upita N1 televizije. “Žao mi je zbog toga, a hvala g. Krešiću što mi je na nju ukazao u telefonskom upitu 27. veljače. Nakon što mi je skrenuta pozornost na tu činjenicu i nakon što sam postao svjestan ove pogreške, napravio sam odgovarajuću korekciju u svojoj imovinskoj kartici”, kazao je Kustić.

Dodao je kako je sat 2017. godine dobio od obitelji na poklon i nije znao koja je njegova točna vrijednost, pa tako nije bio svjestan obveze da sat unese u svoju imovinsku karticu.

Komentiraj