Kustić: “Bio je to veliki dan hrvatskog nogometa”

Bila su to tri velika uspjeha hrvatskog nogometa, prekrasan dan, rekao je Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza nakon tri uspjeha različitih nogometnih selekcija.

Hrvatska seniorska momčad pobijedila je Tursku 2:0 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo iduće godine. Hrvatska U21 je u Londonu svladala vršnjake iz Engleske 2:1 u prijateljskom susretu, a Hrvatska U17 izborila je plasman na Europsko prvenstvo.

“Bio je ovo prekrasan dan za hrvatski nogomet, a ujedno i najava bogatog reprezentativnog ljeta u kojem ćemo, vjerujem, imati puno novih razloga za slavlje zahvaljujući našim reprezentacijama”, rekao je Kustić i osvrnuo se na pobjedu Dalićevih izabranika u Turskoj.

“Čestitke izborniku Daliću, stožeru i igračima na izvrsnoj pobjedi na najtežem gostovanju u skupini. Nakon odlične igre protiv Walesa u Splitu ostao je gorak okus zbog primljenog pogotka, koji nas je koštao dva boda, ali ovom pobjedom Hrvatska je potvrdila da je najkvalitetnija momčad u skupini. Osim važnih bodova, koji nam donose mir prije jesenskog nastavka kvalifikacija, ova pobjeda nam puno znači za raspoloženje uoči završnice Lige nacija. Ovom prilikom još jednom bih zahvalio svim navijačima na podršci u Splitu i Bursi, kao i svim uključenim u organizaciju spektakla na Poljudu”, dodao je Kustić te se okrenuo prema Hrvatskoj U21 i U17 reprezentaciji.

“Izuzetno nas je razveselio plasman U17 reprezentacije na Europsko prvenstvo izboren kroz kvalitetan nastup u Elitnom kolu. Čestitam izborniku Jarniju, glavnom instruktoru Krpanu, stožeru i igračima na odličnom uspjehu. Bez obzira na brojne talente, koje razvijamo u zemlji sa tako malom bazom poput Hrvatske nije lako izboriti završne turnire u mlađim uzrastima te je ovakav rezultat vrlo vrijedan i potvrđuje da nas čeka lijepa budućnost. Hrvatska U21? Pobjeda protiv jake Engleske sigurno će puno značiti za samopouzdanje cijele momčadi uoči nastupa na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Izbornik Bišćan sa stožerom radi odličan posao, a u momčadi ima zaista puno talentiranih igrača te mislim da sa puno optimizma i ambicije smijemo gledati prema Euru. Već je plasman vrlo lijep uspjeh, ali Hrvatska je ovom pobjedom pokazala da može igrati sa svakim protivnikom i da ima pravo nadati se prolasku skupine. Uz malo sportske sreće, čak borbi za plasman na Olimpijske Igre”, zaključio je Kustić.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner