HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

KUSIĆ ‘U četvrtak sjednica Vijeća za suočavanje s prošlošću”

Četvrti sastanak Vijeća za suočavanje s posljedicama nedemokratskih režima održat će se u četvrtak u 14 sati, najavio je u utorak predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zvonko Kusić ispred Insituta Andrija Štampar.

“Jedna od glavnih tema će biti iskustva hrvatskog pravosuđa i drugih zemalja u rješavanju sličnih problema, kao i stvaranje pravnih okvira vezano uz imenovanje ulica, obilježavanja i sva moguća pitanja koja prozlaze iz ovih kontroverzi koje Hrvatska doživljava”, rekao je Kusić.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Kusić je rekao da svaki član Vijeća ima svoje stavove, ali oni nisu konačno usuglašeni. “ovjerenstvo će do kraja raditi na dokumentima i na kraju će se izvršiti usuglašavanje finalnog dokumenta, neće se pojedinačno iznositi stavovi članstva”, dodao je.

“Mi smo vijeće koje dajemo preporuke, a država i sustav mogu paralelno funkcionirati, to se ne tiče našega vijeća”, poručio je Kusić. Prijedlog IDS-a da se zatvorskom kaznom do dvije godine kažnjava pozdrav Za dom spremni Kusić smatra njihovim pravom.

Komentiraj