HINA/ Milan ŠABIĆ

Kuščević uvodi plaćanje poreza na rate

Ministarstvo uprave planira uvesti POS blagajne u tijela državne uprave kako bi građani obveze prema državi mogli plaćati karticama, piše u srijedu tportal.

Građanima će na raspolaganju biti i mogućnost otplate na rate, posebno u slučajevima visokih iznosa. Ova mogućnost dolazi u sklopu projekta e-Građani, koji se razvija u suradnji s Američkom gospodarskom komorom.

Na nedavno održanoj radionici državna tajnica Katica Prpić je posebno naglasila važnost uvođenja mogućnosti kartičnog plaćanja u poslovanju građana s tijelima javne uprave kako bi se rasteretili obveze plaćanja gotovinom i omogućilo obročno podmirenje financijskih obaveza prema tijelima javnih vlasti i ujedno se podigla razina sigurnosti u platnom prometu.

Kartično plaćanje sada je omogućeno za manji broj naknadi, kao što su prometne kazne ili porez na motorna vozila. Projektom e-Pristojbe postupno će se proširiti opseg naknada koje će građani moći plaćati karticama, što podrazumijeva uvođenje većeg broja POS uređaja u tijela javne uprave.

Komentiraj