KUŠČEVIĆ ‘Sumnje u nepristranost države su neopravdane’

HINA/ Zvonimir KUHTIĆ

Ministar uprave Lovro Kuščević na konferenciji za medije povodom početka provjere broja i vjerodostojnosti svih potpisa birača iz Zahtjeva za raspisivanje državnih referenduma građanskih inicijativa “Narod odlučuje” i “Istina o Istanbulskoj” sumnje u nepristranost državu u brojanju potpisa nazvao je ‘neopravdanima’, javlja N1.

“Propisana su stroga pravila kako će se vršiti kontrola potpisa”, poručio je Kuščević, dodavši da će se upitni potpisi naknadno validirati.

“Još jednom šaljem poruku, a naročito onima koji su zagađivali medijski prostor proteklih nekoliko desetaka dana, koji su izrazili sumnju u nepristranost države, državne uprave i javnih službenika u ovaj posao, da je to krajnje neopravdano. Sumnjati u državnu upravu, u djelatnike Ministarstva uprave i Ministarstva unutarnjih poslova, djelatnike APIS-a, djelatnike nezavisne agencije za zaštitu osobnih podataka u najmanju ruku nije primjereno”, rekao je ministar, zaključivši s porukom da jamči kako će posao biti obavljen u skladu sa Zakonom o referendumu te da će podaci biti javno i transparentno predočeni hrvatskoj javnosti.

Komentiraj