KUŠČEVIĆ “Novi zakon bolje će urediti rad Povjerenstva”

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministar uprave Lovro Kuščević u srijedu je uoči sastanka užeg kabineta Vlade izjavio da će novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa, koji je još uvijek na “međuresornoj suradnji”, na bolji način regulirati rad Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak, 16. studenoga, otvorilo istragu o putovanju izaslanstva HDZ-a na kongres Europske pučke stranke u Helsinki Vladinim zrakoplovom, Kuščević je u ponedjeljak optužio povjerenstvo da se “polako stavlja u službu politike”, što je predsjednica povjerenstva Nataša Novaković odbacila.

Kuščević je u srijedu rekao novinarima da mu se broj broj poništenih rješenja povjerenstva na Upravnom sudu čini “velik”. “Jučer sam čitao tu statistiku, mislim da samo iz 2018. godine ima pet ili šest rješenja”, kazao je.

Na novinarsko pitanje je li od povjerenstva dobio zahtjev za predaju putnih naloga i računa za put u Helsinki odgovorio je kako u utorak nije dobio zahtjev, a danas je cijeli dan u Vladi. “Ako je stiglo nešto danas, moguće”, kaže Kuščević.

Ustvrdio je da će novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa na bolji i kvalitetniji način urediti rad povjerenstva i prevenirati sukob interesa, a  zakon se “još uvijek nalazi na međuresornoj suradnji”.

Komentiraj