KUŠČEVIĆ ‘Nije potrebno saborsko povjerenstvo o Agrokoru’

HINA/ Zvonimir KUHTIĆ

Ministar uprave Lovro Kuščević poručio je u četvrtak prije početka Vladine sjednice da nije potrebno osnivati saborsko povjerenstvo o Agrokoru dok nadležna pravosudna i istražna tijela Hrvatske ne dovrše svoj postupak.

Kuščević je novinarima rekao kako smatra da bi bilo dobro pustiti da službe odrade svoj posao, pa tek onda osnivati povjerenstvo, jer bi se to povjerenstvo moglo shvatiti kao “određeni pritisak na nešto”. “Neka nadležna pravosudna i istražna tijela Republike Hrvatske dovrše svoj postupak, pa se onda može osnovati i saborsko povjerenstvo”, dodao je.

Na upit zašto bi to bio pritisak, jer je riječ o legitimnom tijelu, odgovorio je kako nije dobro da se paralelno vode dva postupka već istražna pravosudna tijela trebaju dovršiti svoj posao.

Također, na pitanje ne bi li s povjerenstvom istraga bila temeljitije odrađena ustvrdio je kako bi došlo do sukoba. “Neka bude jedno tijelo, neka istražuje, neka pravosudna tijela dovrše svoj posao, a onda naravno da i Sabor može reći svoje”, poručio je Kuščević.

Komentiraj