KUŠČEVIĆ “Ne pazim što pričam pred vozačem, nemam što skrivati”

Filip Kos/PIXSELL

Ministar uprave Lovro Kuščević u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, komentirao aferu SMS, nakon što je jučer uhićen vozač ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića Blaž Curić, pod sumnjom da je upozorio Franju Vargu da policija nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Na pitanje pazi li što govori pred svojim vozačem, Kuščević kaže: “Naravno da ne pazim. Nemam što skrivati. Posao političara i ministra je javni posao, normalno razgovaram”, rekao je ministar uprave i dodao kako njegovo Ministarstvo ima tri vozača. “Jedan vozi ministra, a druga dva su na raspolaganju državnim tajnicima i službenicima”, rekao je Kuščević.

Ministar je dodao da s Milijanom Brkićem nije razgovarao, kao ni s Tolušićem. “Ne bih se dirao u posao USKOK-a i govorio im što da rade, vjerujem da rade u skladu sa zakonom i da će ga tako i dovršiti”, odgovorio je Kuščević na pitanje novinara treba li USKOK početi istragu protiv Brkića, prenosi N1.

Rekao je i kako ova afera vodi prema tome ‘da se moraju poštivati institucije i da će se kad se završi istraga postupiti onako kako bude dala rezultate’. Na pitanje radi li se o unutarstranačkim obračunima, kako govori oporba, Kuščević kaže da “oporba mora razumjeti da Vlada radi svoj posao, a institucije rade svoj”. “Nema nikakve veze između ta dva postupka. Ako oporbi to nije jasno, da smo odvojili pravosuđe, policiju, istragu, USKOK… neka razmisli. Mi ne radimo po njihovom principu”, kaže Kuščević.

Koliko vozača imaju ministri?

Nakon što se jučer otkrilo da ministar Tolušić u Ministarstvu poljoprivrede na raspolaganju ima čak šest vozača, novinari su jutros ministre pitali koliko njihova ministarstva imaju vozača.

Ministar mora prometa i infrastruktureOleg Butković prilikom ulaska u Vladu kazao je tek da on ima jednog vozača, dok je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak novinarima rekla da ima dva vozača.

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić, kaže ima jednog vozača, kojem vjeruje. “Vozač je osoba koja sa mnom prelazi desetke tisuća kilometara, i nepovjerenje ne dolazi u obzir”, rekao je Ćorić.

I ministar turizma Gari Cappelli kaže kako vjeruje svom vozaču.

Komentiraj