Kuščević i dalje tvrdi da mu se afera s nekretninama podmeće

Ministar Lovro Kuščević za Dnevnik Nove TV komentirao je aferu s nekretninama. Ministar je u gostovanju u Dnevniku pokazao dokumente o svojim nekretninama i porijeklu imovine te je poručio da su optužbe protiv njega lažne.

“Radi se o konstrukcijama, montažama, hrpi lažnih dokumenata, netočnih fotomontaža koje se puštaju u medije, recikliranju teme iz 2009. godine kad sam bio općinski načelnik Nerežišća. Detaljno sam o tome izvještavao i PNUSKOK. Sve sam 2009. objasnio. I legalnost i porijeklo imovine. Također, donošenje prostornog plana bila je tema inspekcijskih nadzora ministarstva graditeljstva. To je došlo čak do Ustavnog suda koji je 2010. rekao da su svi prostorno planski dokumenti općine Nerežišće u skladu sa zakonom. Prema tome – niz opstrukcija, recikliranje starih tema. Sve što sam napravio, napravio sam časno i pošteno”, kazao je ministar.

Kuščević je rekao i kako ima dvije nekretnine te kako posjeduje građevinska zemljišta, pašnjake i šume. “Nije postojala namjera skrivanja. Sve je transparentno, svi mogu vidjeti na internetskim stranicama”, izjavio je Kuščević, dodavši kako plaća sve obveze koje ima temeljem tih nekretnina.

Ministar je izjavio kako je tema njegovih nekretnina fabriciranje tema iz 2009., ali nije dao odgovor na pitanje tko iza fabrikacija stoji.

“Točno znam čije imenom i prezimenom. Ne bih sada o imenima. Međutim, nisam tada bio interesantan hrvatskoj javnosti kao općinski načelnik. Danas sam ipak ministar, politički tajnik i danas se to reciklira”, rekao je dodaši i kako postoji “moralna odgvornost zbog prekršaja što nije dao zahtjev da se njegova kuća ucrta u katastar”, ali da to nije razlog za “nešto više od prekršajne odgovornosti”.

Komentiraj