Kuščević će se baviti proizvodnjom struje, objavio da će od toga živjeti

Lovro Kuščević, bivši ministar u vladi Andreja Plenkovića i bivši politički tajnik HDZ-a te višestruki uskočki osumnjičenik, vrijeme čekanja na suđenje skratio je osnivanjem tvrtke.

Tvrtka je dobila ime Eco Living i osnovana je s minimalnim kapitalom od 20 tisuća kuna. Baš kao i slučaju Tomislava Karamarka, i Kuščević se odlučio baviti – proizvodnjom električne energije, donosi Index.

“Zapravo moj projekt nema dodirnih točaka s Karamarkovim”, rekao je na upit Kuščević. “Ako sam dobro shvatio, Karamarko će raditi velike sustave za proizvodnju energije, no ja to ne mislim”, otkrio je. Radit će sustave za električnu energiju za manje objekte, odnosno za kuće i manje hotele, dodao je.

“Od tog posla mislim živjeti”

“Nije riječ o proizvodnji električne energije iz prve ruke, nego o izgradnji sustava na malim i srednjim objektima. Tvrtka je tek krenula s radom, a ja se nadam da ću od ovog posla živjeti”, rekao je Kuščević u izjavi za Index i zahvalio se na interesu za njegov poslovni pothvat.

“Znate kako kažu Bračani na kraju neke izjave – prodajem ulje. Pa ću tako i ja, kada ste već iskazali interes za moju tvrtku, pozvati sve koji žele ugraditi sustav za električnu energiju u manjim i srednjim objektima da mi se jave. Bit će zadovoljni”, rekao je na kraju Kuščević.

Tvrtka osnovana u kući u Nerežišću

Kako je vidljivo u sudskom registru, sjedište Kuščevićeve tvrtke je u njegovoj kući u Nerežišću, a tvrtka je osnovana 26. travnja ove godine.

Podsjetimo, krajem prošle godine optužno vijeće splitskog Županijskog suda potvrdilo optužnicu USKOK-a protiv bivšeg ministra i političkog tajnika HDZ-a Lovre Kuščevića. USKOK ga tereti za niz malverzacija sa zemljištima na Braču iz doba dok je vodio Općinu Nerežišća, a optužen je i za sprječavanje dokazivanja.

Optuženi su i supruga Zorana, šogor Ivica Žuvić, aktualni načelnik Općine Svemir Obilinović, prije pročelnik u Općini, bivši predsjednik Općinskog vijeća Jakša Goić te poduzetnik Ante Marinović.

Optužnica je napisana na 154 stranice, a postoje oko 654 dokazna prijedloga. Kuščević je na optužnom vijeću rekao da u spisu ne postoji ni jedan dokaz da je počinio kazneno djelo i da je optužnica konstrukcija nastala pod pritiskom medija.

Komentiraj