KUŠAO KOKAIN Među uhićenim nasilnicima i veliki rukometni talent

Ispred jednog zadarskog noćnog kluba 41- godišnjega gosta pretukla su šestorica muškaraca. Policija sumnjiči i 23-godišnjeg Josipa Maršana, donedavno veliku hrvatsku rukometnu nadu, da je bio među njima, saznaje 24 sata.

Maršan je do prošlog proljeća igrao prvu hrvatsku rukometnu ligu za Umag i to vrlo zapaženo, toliko dobro da je za njega bio zainteresiran i PPD Zagreb. Čak je za njih odigrao i jednu prijateljsku utakmicu, bio je na pragu odlaska u redove najbolje hrvatske momčadi. Znao je zabiti i po sedam golova na utakmicama prve lige, prosječno je davao više od četiri gola u sezoni 2018/2019. Bio je iznimno talentiran za rukomet.

A onda se u ožujku ove godine sve srušilo – Hrvatski rukometni savez suspendirao ga je na dvije godine jer je bio pozitivan na doping testu. Maršanu su u krvi našli kokain.

– Kako se nastali događaj kosi s vizijom, ciljem te radom Rukometnog kluba Umag, klub je odmah po primitku rezultata HZJZ-a raskinuo Ugovor s igračem te isključuje mogućnost buduće suradnje – priopćili su tad iz RK Umaga.

Sad je Maršan posrnuo još dublje, s lisicama na rukama priveden je pod sumnjom da je skupa s još petoricom divljački prebio 41-godišnjeg muškarca. Petorica od njih šest rade kao zaštitari u noćnom klubu. Onome tko je inicirao tučnjavu prijeti i do osam godina zatvora.

Sudac istrage odredio je petorici osumnjičenih jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti na utjecaj na svjedoke. Jednom od osumnjičenih pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Komentiraj