Kurz: “Naši neprijatelji nisu članovi religijske zajednice, to su teroristi”

Austrijski kancelar Sebastian Kurz održao je u utorak konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o terorističkom napadu u središtu Beča, koji se fogodio u ponedjeljak navečer.

U tom su napadu ubijene četiri osobe, a policija je ubila napadača. Kurz je rekao da su žrtve stariji muškarac, starija žena, mladi prolaznik i konobarica. Ozlijeđenog policajca koji je pokušao spriječiti napadača opisao je kao hrabrog.

Poručio je da su Austrija i njeni građani mete brutalnog terorističkog napada u kojem je četvero građana hladnokrvno ubijeno. “Četrnaest ljudi je ozlijeđeno, neki od njih teže”, dodao je austrijeski kancelar.

Naveo je da se radi o napadu na slobodno društvo te poručio da će braniti svoje vrijednosti. Naglasio je kako će svi koji stoje iza napada biti procesuirani.

“Neprijatelj, islamski teror, želi podijeliti naše društvo. Mi nećemo dati prostora toj mržnji. Naši neprijatelji nisu članovi religijske zajednice, to su teroristi. Ovo nije borba između kršćana i Muslimana ili Austrijanaca i migranata već borba između civilizacije i barbarstva”, rekao je Kurz.

Zahvalio je sigurnosnim služama kao i medicinskom osobolje na njihovoj građanskoj hrabrosti koja je spasila živote.

U terorističkom napadu u Beču ubijene četiri osobe, 20-godišnji napadač bio osuđivan za terorizam

Komentiraj