Kurz i ostali austrijski političari poručili Hrvatskoj ‘Stojimo uz vas’

Stojimo uz vas, poručili su austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen, kancelar Sebastian Kurz i drugi austrijski političari u porukama solidarnosti i potpore Hrvatskoj povodom potresa koji je u nedjelju ujutro pogodio Zagreb i okolicu.

“Stojimo uz Vas”  napisali su na hrvatskom jeziku na svojim Facebook stranicama  austrijski predsjednik Alexander Van der Bellen i austrijski kancelar Sebastian Kurz.

“Potres je potresao Hrvatsku i njezin glavni  grad Zagreb. Suosjećam sa svima koji su pogođeni u ovoj teškoj situaciji. Jako je važno da sada, kao europska zajednica, pomognemo našim susjedima. “Stojimo uz vas!” istaknuo je austrijski predsjednik Van der Bellen.

“Jak potres jutros je pogodio Hrvatsku. U ovim teškim vremenima, želim svim ljudima brz oporavak. Austrija će pomoći Hrvatskoj u ovoj teškoj situaciji. ‘Stojimo uz vas!’”, poručio je austrijski kancelar Sebastian Kurz .

“S obzirom na jak potres u Zagrebu, Grad Beč će ponuditi pomoć i potporu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Naše gradove spajaju godine dobre suradnje. Naše suosjećanje upućujem  svim građankama i građanima Zagreba koji su u ovim teškim vremenima pogođeni posljedicama potresa”, napisao je bečki gradonačelnik Michael Ludwig na svojoj Facebook stranici.

Potres, koji je jutros pogodio Zagreb osjetio se i u Austriji, Štajerskoj i Koruškoj prenose austrijski mediji i dodaju da se uz borbu protiv koronavirusa Hrvatska mora boriti i sa posljedicama potresa.

Komentiraj