Kup: Treće finale za ‘Farmaceute’ ili drugo za Lokomotivu, polufinalnim srazom u Koprivnici nastavlja se sezona u Hrvatskoj

Danas se s početkom u 20 sati i 15 minuta, prvom utakmicom polufinala Hrvatskog nogometnog kupa između Slaven Belupa i Lokomotive, nastavlja nogometna sezona u Hrvatskoj.

Posljednja nogometna utakmica u državi odigrana je 9. ožujka, kada je Lokomotiva rezultatom 1-3 svladala Goricu u gostima. Odlukom Stožera civilne zaštite od 30. svibnja je odobren nastavak sportskih natjecanja na otvorenom, a prethodno ovim odlukama klubovima su od 27. travnja dozvoljeni treninzi te se od tada i pripremaju za nastavak sezone.

Od sredine svibnja počela su i testiranja igrača, stručnog stožera i klupskog osoblja na Covid-19 virus, te do danas nije prijavljen nijedan pozitivan test. Savez još uvijek nije javno objavio detaljan zdravstveni protokol u slučaju da netko od dionika bude pozitivan, no zato su javno dostupne informacije o ostalim detaljima organizacijskog protokola, koji je zbog pandemije koronavirusa uvelike izmijenjen.

>> HNS pojasnio kako će izgledati odigravanje utakmica za vrijeme pandemije koronavirusa

Utakmice će se u ovoj fazi nastavka natjecanja još uvijek igrati bez gledatelja, iako s obzirom na epidemiološku situaciju u državi postoje podijeljena mišljenja u širim društvenim krugovima o toj mjeri.

‘Farmaceuti’ su polufinalni dvoboj dvadeset i devetog izdanja domaćeg kupa izborili 1-2 slavljem protiv Hrvaca u šesnaestini faze natjecanja, zatim 0-2 pobjedom protiv BSK Bijelo Brdo, te u konačnici četvrtfinalnim trijumfom nad Goricom u gostima (1-2). Lokomotiva je svoj put do polufinala izborila preko Oriolika (0-3), Vinogradara (0-3) i uvjerljivim četvrtfinalnim slavljem nad liderom druge lige Šibenikom u Šibeniku (0-4).

Koprivnički prvoligaš danas će pokušati izboriti treće finale kupa u klupskoj povijesti, u prvom su (sezona 2006/2007) u dvije utakmice poraženi od Dinama (1-0 i 1-1), a u drugom (sezona 2015/2016) od istog suparnika rezultatom 2-1. U polufinalima je Belupo do sada nastupao šest puta.

Lokomotivi je, s druge strane, ovo prilika da izbori svoje drugo finale natjecanja. Jedino finale igrali su u sezoni 2012/2013 kada je u dvije utakmice s ukupnih 5:4 (2-1, 3-3) bolji bio Hajduk. Današnjim gostima ovo će biti treće polufinale u povijesti.

Glavni sudac utakmice je Ivan Bebek iz Rijeke, a pomoćnici na travnjaku će mu biti Goran Pataki iz Đakova i Vedran Đurak iz Siska. VAR sudac je Mario Zebec, a njegov asistent Tomislav Petrović.

Na travnjak stadiona Ivan Kušek Apaš u Koprivnici treneri Tomislav Stipić i Goran Tomić odlučili su poslati sljedeće sastave:

Komentiraj