FaH

KUP K.ĆOSIĆA: Split – Zadar, Cibona – Šibenik u četvrtfinalu

Šibenik će od 15. do 18. veljače biti domaćin završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića za košarkaše koji će po prvi puta imati osam momčadi, a ždrijebom je odlučeno da će se u četvrtfinalu sresti Cedetvita – Kvarner 2010, Split – Zadar, Jolly JBS – Zagreb i Šibenik – Cibona.

Već prema tradiciji parove je izvukao Krešo Ćosić, sin pokojnog hrvatskog košarkaškog velikana, a ždrijebu je nazočila i njegova majka Ljerka Ćosić.

“Za Zadar je organizacija Kupa uvijek specijalan događaj, ali i Šibenik je grad košarke. Uvjerena sam da će i oni biti dobri organizitori. Svim klubovima želim puno sreće i neka pobijedi najbolji”, rekla je uoči ždrijeba Ljerka Ćosić.

Završni turnir, koji će se po prvi puta u povijesti igrati u novom formatu sa osam momčadi, zajednički će organizirati šibenski prvoligaši KK Jolly JBS i GKK Šibenik čiji su predstavnici na ždrijebu najavili da će pokušati nadmašiti prošlogodišnji turnir koji je odlično organizirao Zadar.

Prvog dana, 15. veljače, bit će odigrane dvije četvrtfinalne utakmice u kojima će se sastati Cedevita – Kvarner 2010 i KK Jolly JBS – Zagreb, a 16. veljače preostale dvije u kojima će se za polufinale boriti GKK Šibenik – Cibona te Split – Zadar.

Polufinalni dvoboji su na programu 17. veljače (17 i 20 sati), a sastat će se pobjednici dvoboja Cedevita – Kvarner 2010 i Split – Zadar te u drugom dvoboju pobjednici iz srazova Jolly JBS – Zagreb i Šibenik – Cibona. Finale je na rasporedu 18. veljače (20 sati). Sve utakmice će biti igrane u dvorani Baldekin.

Posljednja tri izdanja Kupa Krešimira Ćosića osvojila je Cedevita, a najuspješnija je Cibona sa sedam naslova, ispred Zadra koji ih ima šest.

Četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića:

Kvarner 2010 – Cedevita (15.2.)

Split – Zadar (16.2.)

Jolly JBS – Zagreb (15.2.)

Šibenik – Cibona (16.2.)

Polufinale (17.2.):

Kvarner 2010 ili Cedevita – Split ili Zadar

Jolly JBS ili Zagreb – Šibenik ili Cibona

Komentiraj