Kulušić: “Nisam zadovoljan sa suđenjem”

Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Ante Kulušić za net.hr prokomentirao je suđenje na polufinalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj je Rijeka na Rujevici nakon preokreta bila bolja od Osijeka (3:2).

Kulušić je tom prilikom rekao: “Za sutra sam sazvao Komisiju za suce da napravimo analiza utakmice i analizu komunikacije između VAR sobe i sudaca. U svoje ime mogu kazati da kao predsjednik Komisije sudaca nisam zadovoljan sa suđenjem. Smatram da se nije adekvatno koristila VAR tehnologija. Sutra ćemo nakon analize utakmice više reći. Ponavljam, ja kao predsjednik Komisije sudaca nisam zadovoljan kako je dosuđena utakmica. Kad analiziramo detalje, naročito tri – četvrta minuta, drugi žuti i kazneni udarac, više ćemo toga imati za reći.”

Glavni sudac utakmice bio je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline dok je u VAR sobi sjedio Fran Jović iz Zagreba. U 4. minuti susreta Lončar je opasnim klizećim startom odnio loptu pred Gorgonom, a sudac Pajač se u tom slučaju nije odlučio za opomenu. U 55. minuti Kleinheisler je dobio drugi žuti karton iako video snimka upućuje da prilikom starta nije bilo kontakta s Lončarem, a u 70. minuti glavni sudac je pokazao na bijelu točku nakon duela Talysa i Capana s koje je Čolak postigao izjednačujući zgoditak.

VAR se kod drugog žutog kartona po protokolu nije smio koristiti dok je kod druge dvije situacije njegovo uključenje bilo moguće. Kod kaznenog udarca očito je procjena Jovića bila da se u slučaju Pajačeve procjene ne radi o očitoj pogrešci zbog čega bi trebao pogledati video snimku dok kod klizećeg starta Lončara zasad nije poznato je li došlo do tzv. tihe provjere.

Komentiraj