KULTURA ONLINE: Predstave, poezija, filmovi, izložbe pomažu da kod kuće ne bude dosadno

Baš ste ovih dana planirali pogledati dobar film ili predstavu? Ne brinete, nećete morati odgoditi svoje planove zahavljujući djelatnicima kulturne scene koji su omogućili da ih popratite online. Donosimo vam kratki presjek događanja dostupna u online izvedbi.

HNK: „Zajc uz vas“

Najavljujemo da stvaramo program koji smo nazvali „Zajc uz vas“, a koji će biti dostupan putem kazališnog Youtube kanala te društvenih mreža. Već od petka, 20. ožujka, pa dokle god nam je dozvoljen rad, „Zajc“ kreće sa svojim online programom sljedećeg sadržaja i rasporeda:

1. Jutarnja selfie poezija

Svakog jutra u 8 sati, jedan će glumac Hrvatske ili Talijanske drame za vas govoriti poeziju. Svakog jutra jedna pjesma!

2. Arija u podne

Svakog dana u podne, solistica ili solist našeg opernog ansambla izvest će jednu ariju uz osobnu posvetu.

3. “Zajčić” za laku noć

Glumci Hrvatske i Talijanske drame svake će večeri u 20,00 sati ispričati priču vašoj djeci za laku noć.

4. Baletna insomnia

U kasnijim večernjim satima, u 22,00 sata, program “Zajc uz vas” zaključit ćemo kratkim plesnim videoom: baletnom vježbom, solom, koreografskim fragmentima (na sigurnoj udaljenosti)

ZKM po izboru publike

Predstave u online izdanju nudi i Zagrebačko kazalište mladih, koje, po izboru publike, prvo prikazuje ‘Čarobni brijeg’ u režiji Janusza Kice.

 

KINO MEDITERAN: 38 sati besplatnog filma

 Nudimo vam i više nego dobar razlog da poslušate nadležne službe i ostanete kod kuće!

Filmska tvornica
Pulska filmska tvornica uvela je novi koncept ‘Digitalne filmske karantene’ kojim omogućuje projekcije, moderacije i rasprave putem društvenih mreža.
Virtualne knjižnice
Knjižnice su već duže vrijeme dostupne u virtualnom svijetu putem portala Besplatnih elektroničkih knjiga, koji vam i ovim vremenima nudi mogućnost čitanja literature bez da posjetite fizički knjižnice
Jedini festival koji nije otkazan – RAFF film festival 
Mnogi festivali su otkazani ovih dana, ali to nije slučaj i za RAFF film festival koji je pokrenuo novu digitalnu platformu R+, koja će na jednom mjestu okupiti kreativne sadržaje, priče, informacjie, sve one manje apokaliptične perspektive na današnju situaciju.
Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu zatvoren je, a do sljedećih susreta uživo na službenim stranicama i društvenim mrežama pokrenuli su virtualni program #MSUNonStop. Etnografski muzej u Zagrebu ponudio je na svojoj web stranici virtualni razgled pojedinih zbirki i izložbi, koje imaju i edukativan karakter, izložbu tradicijskih glazbala, Zbirku Perinić i lutke odjevene u tipičnu odjeću raznih zemalja svijeta, putovanje Afrikom i Južnom Amerikom s braćom Seljan te afričku umjetnost iz Zbirke Drage Muvrina. Arheološki muzej Istre virtualno je predstavito izložbu O životinjama i ljudima Etnografskog muzeja u Zagrebu koja nije mogla biti otvorena, a od danas imaju i popratne pedagoške  aktivnosti vezane uz izložbu na Facebooku i Twitteru.

Komentiraj