Vožnja biciklima sve je popularnija

Screenshot YouTube

 

Bicikliranje i e-mobilnost postaju sve snažnije alternative za urbane i lokalne sredine.

Uživanje na otvorenom i zdrav način života su razlozi da odaberete vožnju biciklom kao omiljenu aktivnost. Izbjegnite rutinu, ubrzajte bioritam, riješite dileme oko gradskog prijevoza i mijenjajte izgled svog grada.

Velegradovi Peking i Amsterdam poznati su po kulturi bicikliranja te je velik dio njihove urbane infrastrukture “podređen” ovom načinu prijevoza i obliku slobodne aktivnosti. Sve veći broj bicikala, električnih romobila i skateova na cesti recipročno “osvaja sve veći dio” prometnica, pješačkih zona, parkova, kros staza…

Prije nekoliko godina servisi za dijeljene bicikala su popularizirali ovaj način prijevoza u turističke svrhe, a rezultat je bio i veći broj parkirališta.

S dolaskom sunčanih dana mladi vozači, pa i cijele obitelji uživaju u vožnji brdskih bicikala prirodom. Ovakav način provođenja slobodnog vremena vrlo usko graniči s ekstremnim sportom i sve je popularniji. Brojne hrvatske županije, gradovi i općine promoviraju ovaj oblik aktivnosti, koja ima i dobre turističke rezultate.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]