Kultni horor koji je proslavio redatelja “Spider-Mana” dobit će peti nastavak

„Zla smrt“ (Evil Dead) kultni je horor iz 1981. godine koji je proslavio Sama Raimija, redatelja koji je kasnije postao poznat po trilogiji „Spider-Man“, te glavnog glumca Brucea Campbella. Uspjeh filma bio je takav da je 1987. snimljen film „Zla smrt 2“ a trilogija je zaokružena 1992. godine filmom „Vojska tame“ (Army of Darkness). Franšiza „Zla smrt“ nastavljena je s istoimenim filmom 2013. godine gdje su Sam Raimi i Bruce Campbell bili producenti. Financijski uspjeh potaknuo je Sama Raimija i Brucea Campbella da stvore tv seriju „Ash protiv zlih mrtvaca“ koja se počela prikazivati 2015. godine i trajala je tri sezone, sa Campbellom u glavnoj ulozi.

Sada je došlo vrijeme za snimanje novog filma iz franšize „Zla smrt“, barem prema onome što je izjavio Bruce Campbell u razgovoru za britanski filmski magazin Empire. On se ovog puta neće pojaviti u filmu, kao što se nije pojavio ni u verziji iz 2013. godine, ali je kao producent za redatelja odabrao Irca Leeja Cronina. Film će se zvati „Evil Dead Now“ a glavni lik bit će žena, kao i u verziji od prije sedam godina.

„Mantra filma je da su naši heroji i heroine obični ljudi. Nastaviti ćemo s time“, rekao je Campbell koji je za Cronina rekao kako je snimio cool film „A Hole in the Ground“ zbog čega su mu odlučili dati šansu s ovim filmom. Taj film bio je Croninov debi koji je premijeru imao prošle godine na festivalu u Sundanceu.

Komentiraj