Vrhovni sud Kulišeku potvrdio kaznu od 38 godina zatvora

Nel Pavletic/PIXSELL

Vrhovni sud potvrdio je presudu riječkog Županijskog suda kojom je Dino Kulišek iz Dramlja na ponovljenom suđenju nepravomoćno osuđen na 38 godina zatvora za teško ubojstvo Ivana Jagodića i pokušaj teškog ubojstva nožem Meriem Demo u Crikvenici 14. srpnja 2014.
Prvu presudu riječkog suda Kulišeku iz lipnja 2017. poništio je Vrhovni sud, uglavnom zbog nedovoljno precizno utvrđene Kulišekove ubrojivosti, a novo suđenje je provedeno pred potpuno novim sudskim vijećem.
Predsjednik sudskog vijeća Domagoj Vučkov kazao je objavljujući presudu na ponovljenom suđenju da je nesporno utvrđeno kako je Kulišek ubio nožem tada 22-godišnjeg Jagodića u njegovu stanu i teško ranio Jagodićevu djevojku Meriem Demo, tada u dobi od nepunih 19 godina.
Kulišek je, utvrđeno je na suđenju, uoči zločina došao na vrata Jagodićeva stana i nakon što mu ih je Jagodić otvorio, odmah ga je počeo ubadati nožem. Jagodić je pokušao zatvoriti vrata, ali ih je Kulišek izbio iz ležišta udarcem ramena te nastavio ubadati Jagodića. U hodniku se potom pojavila Meriem Demo pa je i njoj Kulišek nanio niz ubodih i reznih rana, a zatim se ponovno obrušio na Jagodića i konačno ga usmrtio na hodniku zgrade.
Iako se Meriem Demo pravila mrtva, uboo ju je još dva puta nožem u vrat, a spašena je zahvaljujući hitnoj medicinskoj intervenciji. Jagodiću je nanio ukupno 42 rane, a Demo 15.
Sudac Vučkov je naveo da Kulišek nije očekivao da će i Demo biti u stanu te da je dokazano da ju je namjeravao ubiti kako bi je onemogućio da svjedoči.
Protiv presude Vrhovnog suda dopuštena je žalba jer je izrečena kazna dugotrajnog zatvora, a o žalbi odlučuje Vrhovni sud Republike Hrvatske kao trećestupanjski sud.

Komentiraj