KULENDAYZ Udruženje za IT jedan je od institucionalnih partnera državi

Udruženje za IT HGK

Deseto izdanje konferencije Kulendayz održalo se od 31. kolovoza do 02. rujna na osječkom Pampasu, u organizaciji Microsoft Communityja, Project Management Institute Hrvatska, Osijek Software Cityja i Poduzetničkoga inkubatora BIOS te uz potporu HGK.

“Digitalna transformacija omogućava poduzetnicima da svoje dragocjeno vrijeme i ljudske resurse usmjere prema rješavanju puno složenijih problema i da se posvete planovima za daljnji razvoj i rast. Tvrtka koja prolazi kroz ovaj proces mora znati svoju tržišnu poziciju te biti svjesna brzine kojom konkurencija primjenjuje digitalna rješenja u poslovanju,“ rekao je potpredsjednik Udruženja za IT HGK, Tomislav Bronzin, u sklopu regionalne informatičke konferencije, dodajući da je upravo cilj poslovnih susreta HGK Tech na konferenciji predstavljanje rješenja IT tvrtki u različitim djelatnostima.

“Iako rješenja mogu varirati s obzirom na industriju, određen segment digitalizacije poslovanja nije moguć bez potpore institucija. U tom smislu Udruženje za IT jedan je od institucionalnih partnera državi, posebno u projektima izgradnje poslovno-informatičke infrastrukture. To uključuje i razvoj i stavljanje na raspolaganje gospodarstvu servisa poput e-Građani, prvenstveno NIAS, e-Poslovanje i najnovijega servisa HGK Digitalna komora, koji su temelj za B2B, B2C i B2G poslovanje,“ naglasio je još Tomislav Bronzin.

Kroz više od 60 besplatnih predavanja posjetitelji mogli saznati što je novo u svijetu informatičkih tehnologija te razmijeniti iskustva. Na konferenciji je bilo riječi i o naprednom razvoju aplikacija, cloud tehnologijama, bazama podataka, dizajnu i upravljanju projektima.

Komentiraj