epa

KUK ONEMOGUĆIO ŠKOTA Murray ne može, Čilić na Amerikanca Sandgrena

Drugi tenisač svijeta Andy Murray odustao je od nastupa na ovogodišnjem US Openu, čime je njegovo mjesto u ždrijebu ostalo upražnjeno, a prema pravilima Grand Slam turnira zauzeo ga je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je peti nositelj, pa će umjesto protiv Francuza Gillesa Simona u prvome kolu igrati protiv 26-godišnjeg Amerikanca Tennysa Sandgrena, koji će imati debitantski nastup u New Yorku.

Naime, pravila Grand Slam turnira propisuju da u slučaju odustajanja jednog od prva četiri nositelja prije objavljivanja rasporeda igranja za prvi dan glavnog turnira, na njegovo mjesto dolazi peti nositelj, dok mjesto petog nositelja zauzima 17. nositelj, a na njegovo mjesto dolazi sljedeći najbolje rangirani tenisač koji se nije našao među nositeljima, javlja HRT.

Napravio sam sve što sam mogao kako bih se pripremio za nastup i uzeo stanku nakon Wimbledona. Razgovarao sam s mnogim specijalistima za kuk, pokušao odmarati, rehabilitirati, sve kako bih bio spreman. No, nisam imao dovoljno vremena. Na treninzima sam se dobro osjećao, ali bi kuk nakon toga bio previše bolan da bih mogao u takvom stanju konkurirati za naslov, a zbog toga sam došao ovdje. Želim igrati još ove sezone i pokušat ću se što prije vratiti na teren,” izjavio je u subotu Andy Murray,

Komentiraj