Velika obećanja se ne mogu davati, ali zdravstveni sustav moramo u svakom slučaju očuvati i sačuvati, izjavio je u četvrtak novinarima u Vukovaru ministar zdravstva Milan Kujundžić, uoči sastanka s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem te ravnateljima bolnica i domova zdravlja u toj županiji.

Na pitanje novinara kada će na snagu stupiti novi pravilnik o specijalizacijama, Kujundžić je odgovorio kako će se to dogoditi u narednih 15-tak dana, načelno s 1. prosincem.

“Promjena je što je kompromisno nađeno rješenje za odštete. Moramo čuvati zdravstveni sustav i bolnice, ali i s druge strane poštovati slobodu ljudi i našli smo jedno kompromisno rješenje da je odšteta po mjesecu provedenom na specijalizaciji 3.500 kuna plus drugi troškovi, što ukupno za pet godina iznosi 250.000 kuna. Nadamo se da će rijetki to trebati platiti, odnosno da će većina ostati u bolnicama koje su ih poslale na specijalizaciju”, pojasnio je Kujundžić.

Istaknuo je kako je Vukovar temelj hrvatske države, te mu je potrebno pokloniti punu pozornost.

Župan Božo Galić ustvrdio je kako u županiji dobro posluju sve zdravstvene ustanove, izuzev vinkovačke i vukovarske bolnice kojima je potrebna pomoć kako bi sanirale dugove.

“Nadamo se u tom smjeru pomoći ministra i ministarstva”, poručio je Galić.

Komentiraj