KUJUNDŽIĆ: “Za budućnost Imunološkog zavoda Vlada osigurala 30 milijuna kuna”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u ponedjeljak u Osijeku kako su Vlada i Ministarstvo za početak proizvodnje u Imunološkom zavodu osigurali 30 milijuna kuna i da se za budućnost te tvrtke više ne smije gubiti vrijeme.

Nakon što su Vlada i Ministarstvo osigurali sredstva, upravo se kreće u renoviranje postojećeg prostora i obnovu medicinske opreme, kako bi se u žurnom postupku počeli proizvoditi poluproizvodi cjepiva, da se “ne bi izgubile licence i kako se ne bi izgubio brend Imunološkog zavoda”, rekao je Kujundžić prilikom posjeta osječkom Kliničkom bolničkom centru na upite novinara kakva je budućnost Imunološkog zavoda.

“O ranijim godinama ne mogu i ne volim govoriti. Vjerovatno su ljudi i prije pokušavali, a mi smo sada uspjeli osigurati novce i pokrenuti proizvodnju”, rekao je Kujundžić upitan zašto se godinama čeka na rješenje situacije u Zavodu.
“Sada smo žurno osigurali 30 milijuna kuna, trebat će vjerovatno još toliko da bi krenula proizvodnja, ali to već imamo u planu, gdje postoje ti novci”, naglasio je ministar zdravstva.

Vezano za početak gradnje nove dječje bolnice u Zagrebu, odgovorio je kako to ne može reći sa sigurnošću, jer se oko studije izvodivosti natječu svjetski poznate tvrtke, a što, prema Zakonu o javnoj nabavi, usporava proces.
Vjerujem da bi, sa svim poteškoćama, gradnja započela u iduće dvije godine, istaknuo je Kujundžić.

Komentiraj