Kujundžić staru kuću prijavio na dvostruko manju vrijednost?

Nakon što je jučer objavljeno kako je obitelj ministra zdravstva Milana Kujundžića kupila novu kuću za 195 tisuća eura, a iz imovinske kartice nije vidljivo otkud im novac za to, portal Telegram danas piše kako njegova prva kuća ne vrijedi 120 tisuća eura kako je to navedeno u imovinskoj kartici.

Naime, Kujundžić je prijavio da obiteljska kuća u Markuševcu, u kojoj sa suprugom godinama živi, vrijedi 900.000 kuna, no kako piše Telegram, ministra o vrijednosti kuće demantiraju vještaci dviju banaka koje su od 2010. nekoliko puta procjenjivale tu nekretninu. Procijenjeno je da je stvarna vrijednost ministrove kuće dvostruko veća no što je Kujundžić tvrdio.

Za novu kuću u Maksimiru, Kujundžić je prema pisanju portala založio staru kuću u Markuševcu, a iz hipotekarnog kredita koji je ministrova supruga Tatjana Kujundžić nedavno potpisala s jednom bankom, proizlazi da je nekretnina u kojoj obitelj živi desetak godina procijenjena na 2,177.220 kuna.

Sam ministar je na upit zašto je kuća prijavljena na 900 tisuća kuna odgovorio kako je taj iznos unesen u imovinsku karticu sukladno konzultiranju vještaka prije tri i pol godine, dok je procjena banaka učinjena nedavno, a radi se o istom objektu bez promjena.

Komentiraj