KUJUNDŽIĆ: “Sramotno je ovo što Pupovac radi”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u utorak je, uoči užeg kabineta Vlade, kazao kako je sramotno što Milorad Pupovac želi Hrvatasku i Hrvate prikazati kao problematične.

Kujundžić je novinarima rekao kako a je postupak Pupovca neugodno iznenadio, a odluka treba li predsjednik SDSS-a ostati u vladajućoj koaliciji je na predsjedniku Vlade.

“Kada se dogodio nesretni incident kod Knina rekao sam da je to tužno i sramotno i odista držim sramotno napadati bilo koga, posebice po nacionalnoj osnovi. Ali, nimalo manje tužno ii sramotno što sada radi gospodin Pupovac gdje huliganske incidente pretvara u politički problem i prikazivanje Hrvatske kao države i kao nacije u tome smislu kao problematične”, kazao je Kujundžđić.

“Takvi incidenti, nažalost, događaju se i u drugim državama i svi zajedno, neovisno tko je koje nacionalnosti, trebamo raditi da to ne prerasta u neke veće sukobe i da se povijest ne ponavlja”, rekao je ministar zdravstva i kazao kako je odluka o tome ima li za Pupovca još uvijek mjesta u vladajućoj koaliciji na Andreju Plenkoviću.

“Iznenadilo me što je gospodin Pupovac, koji je profesor, ozbiljan i pametan čovjek, uporabio taj incident u svrhu u koju je uporabio. Mislim da svi zajedno trebamo gasiti takve požare, a ne ih rasplamsavati. Vjerujem da se time više neće služiti i da svi zajedno trebamo činiti da su svi građani u Hrvatskoj ravnopravni i da svi zajedno osudimo huligane, neovisno po kojoj osnovi rade takve incidente”, zaključio je Kujundžić.

Komentiraj