Kujundžić s godišnjeg došao na ispomoć u bolnicu u Zagvozdu

Ministar zdravstva Milan Kujundžić usred svog godišnjeg odmora uskače u smjenu u dnevnoj bolnici u Zagvozdu.

S godišnjeg je odmora, kaže, došao pomoći u novootvorenu bolnicu. Neopterećen, čini se, činjenicom da je ovo vrlo jasan dokaz da sustav muče ozbiljni kadrovski problemi, javlja N1.

“Kao gastroenterolog pomažem kolegama iz Splita koji su na godišnjem jedni, a drugi imaju veliki priljev, poglavito zbog turista”, pojasnio je svoj angažman ministar Kujundžić

I pacijentica je bila zadovoljna obavljenim pregledom. “Dobro je, ajde. Nisam mu prva pa onda ima i ruku za to, prema tome prošlo je dobro. Ruka mu ne trese, dobro je”, kaže nam Slavica iz Zagvozda uz smiješak.

“S ljudima se treba znati razgovarati, imati osmijeh, znati pružiti ruku i utješiti kad je dijagnoza teška i onda pacijenti dobro reagiraju, a same postupke sam radio milijun puta i to je lako”, kaže ministar.

S medicinskim sestrama Kujundžić, čini se, uspijeva postići jednako prijatan odnos.

“Toliko je ministar opušten da moram priznati da nisam stvarno odavno ovako ugodno radila. Bez ikakvih problema, nekako, stvarno sve ide s ruke.” To morate reći zato što je ministar? “Ha… Ne moram reći, ali stvarno je odlično”, kaže medicinska sestra Vedrana.

U svjetlu Mostovog zahtjeva za opozivom i SDP-ovih optužbi za kolaps zdravstvenog sustava, ministrov današnji povratak na posao mogao bi se protumačiti i kao PR potez. No pacijenti su novom bolnicom, u svakom slučaju, zadovoljni.

“Što čekam u Splitu po pet, šest mjeseci, ovdje dođem za 15 do 20 dana na kontrolni pregled ili pregled”, kaže nam Jurica iz Rogoznice.

Stipe iz Zagvozda dodaje: “Ja imam problema sa šećerom, prije sam išao u Split, sad dođem ovdje lijepo na kontrolu, uzimam terapiju i to je to.”

“Ja sam baš iz Splita došla ovdje zato što mi je bio termin prije nego što sam u Splitu mogla doći”, kaže pakAna iz Splita.

Pacijenti će biti još i zadovoljniji kada se bolnica u potpunosti opremi.

“Završili su ti javni natječaji, dolazi tehnologija i za očekivati je kako ćemo u sljedećih nekoliko mjeseci staviti u potpunu funkciju ovaj dio bolnice”, pojašnjava prof. dr. Ivica Vuković, internist kardiolog.

Isto mogu uskoro očekivati i stanovnici doline Neretve jer je sve spremno, poručuje ministar, za konačnu realizaciju dnevne bolnice u Metkoviću.

Komentiraj