Igor Kralj/PIXSELL

KUJUNDŽIĆ “Od rada se ne obolijeva”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u utorak je komentirao problem nedostatka liječnika u Dubrovniku rekavši kako on zaista postoji, ali da se neće dogoditi ništa značajno jer će liječnici sada raditi i u bolnici u Metkoviću.

“Sustav je kontroliran i reguliran na lokalnoj razini. Stvoreni su okviri glede povezivanja hitne pomoći, glede laboratorija, dnevne bolnice, ugovora za iznimno hitne slučajve s bolnicom u Mostaru. Sve drugo je na lokalnim razinama”, kaže ministar, koji je sudjelovao na poslovnom doručku “Održivost sustava zdravstva u Hrvatskoj” koji je organizirala Američka gospodarska komora.

Govoreći o inicijativi sindikata “67 je previše” koji se protive povećanju starosne dobi za odlazak u mirovinu, ministar kaže kako se o tome može raspravljati s etičkog biološkog aspekta, ali da svjetski trendovi dolaze u Hrvatsku.

“Sve smo starija populacija i moramo razmišljati o pomicanju dobne granice do kad se radi. Neovisno o tome hoće li i kada taj zakon stupiti na snagu, to treba omogućiti”, rekao je ministar Kujundžić, kako prenosi N1.

Na pitanje što će to značiti na zdravstveni sustav kaže: “Od rada se ne obolijeva.”

Komentiraj