KUJUNDŽIĆ O POVLAČENJU KANDIDATURE ZA SJEDIŠTE EMA-E ‘Vidjeli smo da smo u neravnopravnom položaju’

HINA/ Dario GRZEL

Ministar zdravstva, Milan Kujundžić, komentirao je danas odustajanje od kandidature za sjedište Europske agencije za lijekove.

“Mi smo još u subotu odlučili povući kandidaturu s Irskom i Maltom iz sljedećeg razloga:  Grad Zagreb, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva napravili su maksimalno korektnu aplikaciju za EMA-u, a kad je bilo ocjena valjanosti kandidature, bodovanja su dali djelatnicima EMA-e. Kad su počeli politički pritisci, vidjeli smo da je Hrvatska u neravnopravnom položaju i da ocjene koje se uzimaju u obzir nisu principijelne”, rekao je Kujundžić, prenosi televizija N1.

“Mi s ovim šaljemo poruku skupa s drugim zemljama, koje su se osjetile neravnopravnima, ali svjesni smo da je EMA izrazito zanimljiva u financijskom smislu, pa je zato i toliko interesantna”, rekao je Kujundžić.

Prokomentirao je i kritike Biljane Borzan na odluku o povlačenju kandidature.

“Riječ sramotan dosta često dolazi od SDP-ovih redova. Sramotno je dobivati plaću, a ne zaslužiti je. Nikakvu pomoć Vlada nije dobila od gospođe Borzan, koja plaću prima iz hrvatskih redova, a svaki dan je u Bruxellesu”, rekao je Kujundžić za televiziju N1.

Komentiraj