KUJUNDŽIĆ O INSPEKCIJI “Povjerenstvo je reklo svoje, procedura ide dalje”

Igor Soban/PIXSELL

U četvrtak je objavljeno kako je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u liječenju devetogodišnjaka iz Metkovića, koji je preminuo u splitskom KBC-u. Ministar zdravstva Milan Kujundžić danas je za N1 rekao da procedura, u tom slučaju, ide dalje.

Na novinarsko pitanje da pojasni tko je zakazao u sustavu liječenja devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića, s obzirom da iz nalaza inspekcije to nije vidljivo, Kujundžić je kratko odgovorio: “Još jednom izražavam iskrenu sućut obitelji i moje žaljenje zbog smrti tog djeteta. Povjerenstvo je reklo svoje, ja mislim da se nema tu što dodati. Dalje ide procedura i to je sve što mogu reći.”

Zdravstvena inspekcija, podsjetimo, upućena je u Metković i Split zbog smrti 9-godišnjeg dječaka. Tamo je utvrdila propuste u postupanju liječnika. “Povjerenstvo također zaključuje da su 10.12.2018. godine nakon prepoznavanja kliničkog sindroma i životne ugroženosti bolesnika učinjeni propusti tijekom inicijalnog zbrinjavanja, volumske resuscitacije, primjene oksigenoterapije kao i pripreme bolesnika za transport i provođenja istog u Klinički bolnički centar Split”, kaže se u priopćenju.

Komentiraj