HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

KUJUNDŽIĆ “Nikoga na ovom svijetu se ne bojim”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u srijedu je, uoči užeg kabineta Vlade, odgovarao na pitanja novinara i kazao kako njegove pravne službe rade na pokretanju postupka da se Željku Jovanoviću, Ines Strenja Linić i Boži Petrovu oduzme liječnička licenca.

“Mislim da je sve zakonito, to je prava procedura, a to rade moji pravnici”, rekao je ministar dodjajući kako ne odlučuje on, već inspekcije. “Oni su ugrozili hrvatske građane i turiste, unijeli su strah izjavama da sustav ne funkcionira”, objasnio je Kujundžić zašto traži oduzimanje licenci.

Upitan je li dobar ministar, odgovorio je da će o tome odlučivati birači, a o njegovoj eventualnoj smjeni, kaže, premijer Plenković: “Premijer odlučuje o meni, a pojedinci što rade i kako rade su rekli o sebi”.

Novinari su Kujundžića pitali kako to da je zbog izjava Jovanovića, Strenje Linić i Petrova pokrenut postupak oduzimanja liječničkih licenci, a nije, primjerice u Rijeci gdje je jedna od zaposlenica bolnice prijavila seksualno zlostavljanje i u slučaju iz zagrebačkog KBC-a Dubrava. On im je odgovorio kako je sustav reagirao u oba slučaja, te dodao da sustav uvijek reagira.

Upitan boji li se podnijeti postavku, odgovara kako se on na ovom svijetu nikoga ne boji, prenosi N1.

Komentiraj