Borna Filic/PIXSELL

Kujundžić najavio inspekcije bolnica i ordinacija

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u ponedjeljak kako kreću inspekcije po bolnicama i ordinacijama. Predstavnice Udruge RODA danas su u Ministarstvo zdravstva donijele 400 svjedočanstava žena o traumatičnim iskustvima žena iz hrvatskih bolnica.

“Uvažavamo primjedbe, sve ćemo provjeriti. U nadzor će se ići kao i do sada. Sad ćemo posebno napraviti i edukaciju trudnica, da znaju što sve mogu dobiti preko HZZO-a”, rekao je Kujundžić novinarima nakon sastanka s predstavnicama Udruge.

Dodao je kako će poslati inspekciju čim dobije dojavu o kojoj se ordinaciji, bolnici ili liječniku radi. Prve rezultate inspekcije, naveo je ministar Kujndžić, očekuje od 10 do 20 dana, prenosi N1.

Naveo je da će se inspekcija reagirati na svaku prijavu i “načelno” na svaku anonimnu prijavu. “Sve što je neugodno treba provjeriti i sankcionirati”, kazao je.

Upitan da pojasni kako će to izgledati u praksi, odgovorio je: “Ono što je dokazivo, u zakonu za to postoje i sankcije, sve će ovisiti od slučaja do slučaja”.

Udruga RODA predala 400 horor priča iz bolnica Ministarstvu zdravstva

#PREKINIMOŠUTNJU Više od 350 žena podijelilo svoja stravična iskustva iz bolnica

Komentiraj